Kardinal Andrew Yeom Soo-jung posjetio vrhbosansku nadbiskupiju

Na poziv vrhbosanskog nadbiskupa i metropolita kardinala Vinka Puljića u nedjelju 8. siječnja 2017. godine nadbiskup i metropolit Seoula (Južna Korea) kardinal Andrew Yeom Soo-jung sa 14-očlanom delegacijom boravio je u posjeti sjedištu Vrhbosanske nadbiskupije. Kardinala Andrewa sa delegacijom primio je i ugostio nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić.

Razlog posjete delegacije Seoulske nadbiskupije našoj nadbiskupiji jeste prošlogodišnji boravak kardinala Puljića na konferenciji o miru u Seoulu na kojoj je kardinal Puljić iznio svoje iskustvo rata i mira te problema koji dolaze kao posljedica rata.

U 18:00s kardinal Andrew Yeom Soo-jung predslavio je Svetu misu u katedrali u zajedništvu sa mons. Franjom Komaricom biskupom banjolučkim te uputio prigodnu propovijed. Na početku Mise pozdravne riječi kardinalu uputio je mons. Ante Meštrović rektor katedrale.

U propovijedi kardinal Andrew je u kratkim crtama opisao povijest korejske crkve i povijest države Koreje koja je danas na žalost podijeljena. Kardinal je u svojoj homiliji pozvao na molitvu za dva naroda onaj korejski i hrvatski koji najveću sličnost imaju kroz patnju. Kardinalovu propovijed pročitao je preč. Josip Knežević rektor VBS-a.

Drugoga dana boravka 9. siječnja u kućnoj kapelici u prostorijama Ordinarijata cardinal Vinko Puljić predslavio je Svetu misu na kojoj su bili nazočni i gosti iz Koreje.

Nakon Svete mise kardinal Andrew Yeom Soo-jung posjetio je KBF gdje je održao prigodno predavanje o povijesti crkve u Južnoj Koreji za profesore i studente. Nakon predavanja kardinal Andrew se susreo sa poglavarima VBS-a na čelu sa preč. Josipom Kneževićem.

Na kraju svoga boravka kardinal Andrew sa delegacijom posjetio je Apostolsku nuncijaturu te time završio svoj boravak u Sarajevu.

Kardinal Andrew Yeom Soo-jung sa svojom delegacijom predhodno je boravio u Zagrebu, Banjaluci, te nakon Sarajeva uputio se u posjet Mostaru.

U svojim govorima kardinal Andrew Yeom Soo-jung napomenuo je da je oduševljen svojom posjetom ovome dijelu Europe te da je jako zahvalan radi nazočnosti kardinala Puljića na konferenciji o miru koja je bila organizirana prošle godine u Seulu.

thumb_img_0468_1024 thumb_img_0472_1024 thumb_img_0460_1024 thumb_img_0450_1024thumb_img_0421_1024