Kardinal Puljić predslavio Svetu misu u župi Sv. Josipa na Marindvoru

Na treću korizmenu nedjelju 19. ožujka 2017. nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić predslavio je Svetu misu u župi Sv. Josipa na Marindvoru povodom proslave njezina nebeskoga zaštitnika Sv. Josipa koji se slavi liturgijski u ponedjeljak 20. ožujka 2017. Pastoralnom razboritošću župnika vlč. mr. sc. Luke Brkovića župa se odlučila na proslavu 19. ožujka.

Svetoj misi nazočio je veliki broj vjernika grada Sarajeva. Na početku Svete mise kardinala Puljića pozdravio je i dobrodošlicu zaželio mr. sc. vlč. Luka Brković župnik te župe te zahvalio kardinalu Puljiću za spremnost predslaviti Svetu misu.

U svojoj homiliji kardinal Puljić osvrnuo se na Riječ Božju te život Sv. Josipa koji je povjerovao Božjoj volji. Također kardinal Puljić je istaknuo crtu Sv. Josipa kao uresa domaćega života, čuvara Svete Obitelji i onoga kojemu je bilo povijereno od Boga ono najsvetije a to je Božji Sin i Blažena Djevica Marija. Kardinal Puljić govorio je o Svetom Josipu kao odgojitelju i njegovim krijepostima kao odgojitelja. Nadalje kardinal se osvrnuo i na aktualnu situaciju u zemlji te pozvao ljude da ne dopuste da im netko “ogadi” ovu zemlju i domovinu. Sve je pozvao na hrabro svjedočenje vjere.

Svetoj misi je nazočili su i svećenici koncelebranti od koji je važno istaknuti preč. Marka Majstorovića dekana sarajevskog dekanata i župnika župe Presvetog Srca Isusova  u Sarajevu, mons. dr. sc. Franjo Topić predsjednik HKD Napretka te mons. dr. sc. Mato Zovkić profesor emeritus i kanonik vrhbosanskog stolnog kaptola.

IMG_0684 IMG_0683 IMG_0681 IMG_0680