Nova knjiga profesora dr. sc. vlč. Marinka Perkovića

Početkom travnja 2017. godine iz tiska izašla knjiga “Prema moralnoj svetosti” Marinka Perkovića, profesora moralnog bogoslovlja na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Sarajevu. Knjiga je plod višegodišnjeg ozbiljnog znanstvenog rada i nastajala je postupno u vidu članaka koji su objavljeni bilo u časopisu “Vrhbosnensia” bilo u zbornicima radova. Premda se svaki članak može čitati kao zasebna samodostatna cjelina, u ovoj knjizi oni su poredani logičkim redoslijedom i imaju zajedničku nit vodilju: put prema moralnoj svetosti. U knjizi su obrađene ove teme: Deset Božjih zapovijedi, Euharistija i moralni život, Isusova blaženstva, Sedam darova Duha Svetoga, Moralnost i duhovnost, Molitva Očenaša, Pred tajnom patnje nevinih, Krepost poniznosti i Kršćanska ljubav. U Dodatku knjige predstavljen je svetački lik službenice Božje Marice Stanković, velike žene hrvatske katoličke povijesti dvadesetog stoljeća.

Knjigu je izdao Katolički bogoslovni fakultet u Sarajevu, u suizdanju Glasa Koncila iz Zagreba, a izašla je u nizu „Radovi“ kao 20.-ta knjiga toga niza. Lektor knjige je dr. Marija Znika, a korekturu je uradio dr. Pavle Mijović, koji je i urednik izdanja. Recenzenti su bili dr. Zorica Maros i dr. Slavko Topić.

Knjiga “Prema moralnoj svetosti” može biti od velike moralno-duhovne koristi ne samo studentima teoloških učilišta nego i svima onima koji ozbiljno shvaćaju kršćansku vjeru i nastoje po njoj živjeti. Osima toga, pojedine teme ove knjige, kako kaže jedan od recenzenata, izvrsno mogu poslužiti i za osobno razmatranje. (kta/d.d.)

IMG_0779