Kardinal Puljić posjetio HKM bl. Alojzija Stepinca u Salzburgu i podjelio sakrament Svete krizme pripravnicima

6. svibnja 2017. nadbiskup metropolit Vrhbosanski kardinal Vinko Puljić posjetio je Hrvatsku katoličku misiju u Salzburgu i pod Misom u 11:00s podjelio sakrament Svete krizme za 74 pripravnika.

Na početku Svete mise kardinala Puljića pozdravio je župnik fra Zlatko Špehar i u ime krizmanika i župljana zaželio dobrodošlicu i iskazao radost radi nazočnosti kardinala Puljića među tom zajednicom.

U svojoj homiliji kardinal Puljić pozvao je krizmanike na otvorenost Duhu Svetome kojega će primiti pomazanjem Svetom krizmom, na otvorenost za razvijanje darova koje Duh Sveti daje, za življenje tih darova. Nadalje kardinal Puljić se osvrnuo na ulogu kumova pri podjeli sakramenta krizme te ih napomenuo da njihovo kumstvo nije u daru što će ga dati, nego da je odgovorno i prevažno za život krizmanika, da se od kumova traži odgovornost i zauzimanje za kumče u ispravnom vjerskom i duhovnom životnom hodu i rastu. Obraćajući se roditeljima krizmanika kardinal Puljić prizvao im je u svijest da su oni prvi učitelji i svjedoci vjere i da će se njihova djeca ponašati onako kako su od njih usvojili i vidjeli. Sve ono što su roditelji djeci usadili manifestira se najvećim dijelom u životu pojedinca napomenuo je kardinal Puljić te pozvao roditelje da svojoj djeci prenesu što je sveto i vrijedno. Kardinal Puljić pozvao je sve nazočne da ostanu usprkos svih izazova vjerni Crkvi i Kristu kao njezinoj glavi te da mole za duhovna zvanja koja će nastaviti propovijedati Riječ Božju i ljude voditi na putu spasenja. Osvrćući se na odseljavanje hrvata katolika iz Hrvatske i BiH napomenuo je nazočnima da često susreće ostavljene roditelje, ostavljene i zaboravljene od svoje djece koja su vani otišla te izrazio svoje duboko žaljenje za takvim činima.

Na kraju Svete mise župnik fra Zlatko zahvalio se kardinalu Puljiću za upućenu homiliju i nazočnost te napomenuo da misija broji više od 8000 vjernika s kojima imaju kontakt. Svetoj Misi nazočilo je oko 2000 vjernika. Nakon Mise uslijedilo je zajedničko fotografiranje.

thumb_IMG_0907_1024 thumb_IMG_0912_1024 thumb_IMG_0908_1024 thumb_IMG_0909_1024 thumb_IMG_0910_1024 thumb_IMG_0906_1024