Svečno proslavljen nebeski zaštitnik župe u Maglaju sv. Leopold Mandić – Svetu misu predslavio kardinal Puljić

U svetištu sv. Leopolda Mandića u Maglaju 12. svibnja kardinal Vinko Puljić predslavio je svečanu Svetu misu povodom proslave nebeskoga zaštitnika te župe.

Na početku Svete mise kardinala Puljića i sve nazočne pozdravio je župnik i čuvar svetišta vlč. Josip Jelić i zaželio dobrodošlicu. U svojoj homiliji upućenoj vjernicima kardinal Puljić stavio je naglasak na ono što trebamo učiti o životu od svetoga Leopolda, na ono što trebamo ugraditi u svoje biće i nasljedovati kako bi autentičnije živjeli svoje kršćanstvo. Među brojnim crtama i krjepostima koje su krasile život toga sveca kardinal Puljić je istaknuo pobožnost, sabranost, poniznost i poslušnost. Današnji svijet je izgubio osjećaje za te vrjedote, čak su mu postale smiješne naglasio je kardinal Puljić te pozvao nazočne na povratak onim vrjednostima koje nas Crkva uči i koje su nam preci namrijeli i mukom sačuvali te u baštinu predali.

Svetoj misi je nazočio veliki broj vjernika, koncelebriralo je 32 svećenika i dva đakona a liturgisko pjevanje animirao je zbor župe Maglaj na čelu sa sestrom Marinelom Zeko.

thumb_IMG_0950_1024 thumb_IMG_0951_1024 thumb_IMG_0952_1024 thumb_IMG_0953_1024 thumb_IMG_0954_1024