Te Deum na KBF-u u Sarajevu

16. lipnja u 12:00 sati nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić, u sjemenišnoj crkvi Svetih Ćirila i Metoda, predslavio je Svetu misu zahvale za završetak predavanja na KBF-u u Sarajevu.

Na početku Svete mise kardinala Puljića, profesorice i profesore te studentice i studente pozdravio je dekan KBF-a veleučeni prof. dr. sc. Darko Tomašević.

U svojoj homiliji pod Svetom misom kardinal Puljić dotaknuo se nekoliko tema. U prvom redu kardinal Puljić je analizirao današnje opće društveno stanje u kojem vlada negativna ekonomija koja guši druge u njihovu razvoju te napomenuo da preko 40% svejtskoga bogatstva nalazi se u rukama 1% stanovnika zemlje. Analizirajući današnje trendove kardinal Puljić je napomenuo svima nazočnima da su oni upravo ti koji, usvajajući i proučavajući Božju Riječ i sve ono što bi trebalo voditi zbližavanju sa Gospodinom, trebaju mjenjati svijet na bolje ali ne u buci i galami nego tiho i učinkovito. Kardinal Puljić je pozvao sve nazočne na zahvalu za sve primljene milosti kroz proteklu akademsku godinu.

Svetoj misi nazočili su profesori i profesorice te studenti i studentice KBF-a a pjevao je zbor bogoslova VBS-a.

IMG_1190 IMG_1193 IMG_1192 IMG_1196 IMG_1199