Proslavljen patron župe Borovica

Na svetkovinu Preobraženja Gospodnjega, 6. kolovoza 2017. u prijepodnevnim satima, nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić predslavio je Svetu misu uz koncelebraciju 15-ak svećenika u župi Borovica čiji je zaštitnik upravo Preobraženje Gospodnje.

Prolazeći kroz Borovicu i približavajući se župnoj crkvi, moglo se zamijetiti da su mnogi došli iz raznih krajeva Europe kako bi svojom prisutnošću bar na dan ukrasili svoju Borovicu. Na Svetoj misi sudjelovao je vlč. Mijo Nikolić kao najstariji svećenik i vlč. Dejvis Martinović kao najmlađi svećenik župe Borovica, a koji je dan prije slavio svoj sekundicij u Borovici.

Na početku Svete mise župnik vlč. Ivan Butum pozdravio je okupljeni puk Božji i sve svećenike a osobito kardinala Puljića što je odvojio vremena za Borovicu te došao slaviti Svetu misu.

Kardinal Puljić je u svojoj prigodnoj propovijedi govorio o Preobraženju Gospodnjem kako ga je apostol Petar doživio – “kako je lijepo biti u blizini Božjoj, da se hranimo Božanskom riječju i da danas na brdu Borovica trebamo doživjeti preobraženje. Svi trebamo doživjeti Božju prisutnost i čuti riječi: Ovo je moj Sin ljubljeni, slušajte ga! te da svatko sebi odgovori kako danas slušamo Sina ljubljenoga te da se radujemo onome što imamo a ne uvijek kukati za onim što nemamo”.

Na koncu Svete mise kardinal Puljić je blagoslovio kapelicu posvećenu BDM od Čudotvorne medaljice koja je poklon domaćih sinova svećenika župe Borovica za sve učinjeno u njihovim životima i u životu župe. (kta)

13 12 11 10 09 08 07 06-2 05 04-2 03 02 01