Kardinal Puljić primio podpredsjednicu Vlade i ministricu vanjskih i europskih poslova Mariju Pejčinović Burić

U četvrtak, 5. travnja 2018., u prostorijama Nadbiskupskog ordinarijata, nadbiskup metropolit vrhbosanski Vinko kardinal Puljić primio je potpredsjednicu Vlade Republike Hrvatske i ministricu vanjskih i europskih poslova, gospođu Mariju Pejčinović Burić. Kao njena pratnja, na susretu su sudjelovali i gospodin Ivan Del Vechio, hrvatski veleposlanik u BiH, gospodin Boris Grigić, pomoćnik ministrice, gospođa Rina Eterović-Goreta, tajnica Kabineta, gospođa Alenka Hudek, voditeljica Službe za kandidate i potencijalne kandidate za EU, gospođa Emilija Vučinić Margeta, voditeljica Službe za gospodarske bilateralne poslove, gospođa Alenka Zelić iz ured glasnogovornika ministrice te gospodin Pero Bilušić, savjetnik u Veleposlanstvu. Pored njih, susretu su nazočili i generalni vikar nadbiskupije, mons. Luka Tunjić, ekonom preč. Franjo Tomić, kancelar vlč. Mladen Kalfić i tajnik Štefan Marković.

Kardinal Puljić i ministrica Pejčinović Burić zahvalili su jedan drugome na zalaganju koji ulažu oko izgradnje i očuvanja identiteta hrvatskog naroda u BiH. Također su podijelili viđenje trenutne situacije u kojoj se nalaze hrvati u ovoj zemlji. Istaknuta je povezanost hrvata iz BiH sa Republikom Hrvatskom te potreba da se nastavi borba za ostvarivanje jednakopravnosti hrvata sa ostalim konstitutivnim narodima BiH.

Ministrica Pejčinović Burić i kardinal Puljić su po završetku susreta dali kratku izjavu za medije koji su došli popratiti ovaj događaj.