Krizma u župi sv. Antuna Padovanskog u Žepču

Vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić podijelio je na svečanom misnom slavlju 19. svibnja, u koncelebraciji osam svećenika i u nazočnosti velikog broja vjernika, sakrament potvrde za 58 krizmanika župe sv. Antuna Padovanskog u Žepču. Na početku misnog slavlja žepački župnik Predrag Stojčević uputio je u ime cijele župne zajednice riječi pozdrava i dobrodošlice kardinalu Puljiću te je istaknuo da tog dana svi okupljeni mole da se mlade duše 29 dječaka i 29 djevojčica napune darovima Duha Svetoga i da postanu svjedoci uskrslog Krista.

Na početku homilije vrhbosanski nadbiskup je podsjetio okupljene na susret s krizmanicima prije euharistijskog slavlja i na riječi koje im je uputio tom prigodom: „Vi ćete kroz život polagati vjeronauk. Nije dovoljno znati, potrebno je iznad svega svjedočiti svoju vjeru. Prisjetimo se, i apostoli su tek kada su primili Duha Svetoga postali navjestitelji i svjedoci Isusa Krista.“ Istaknuo je da je svjedočenje vjere od strane vjernika jače od bilo kakve propovijedi.

Podsjetio je i na treću apostolsku pobudnicu pape Franje Gaudete et exsultate (Radujte se i kličite) i potrebu radosnog svjedočenja vjere. Kardinal Puljić je uputio i prigodne riječi kumovima i značaju njihove potpore u vjerskom hodu krizmanika te roditeljima koji kroz cijeli život ostaju učitelji vjere i morala svojoj djeci. Tijekom podjele krizme, koje je uslijedilo poslije homilije, kardinal je sa svakom krizmanikom uputio nekoliko riječi.

Na kraju misnog slavlja vrhbosanski nadbiskup je zahvalio krizmanicima na znakovima pozornosti i darovima dodajući da bi mu najveći dar bio kada bi se netko od njih odlučio postati svećenik ili časna sestra. Misno pjevanje je predvodio žepački župni zbor.