Euharistijsko klanjanje za mir u Ukrajini

Vrhbosanska nadbiskupija - 14. rujna 2022.

Sve župe i crkvene institucije Vrhbosanske nadbiskupije pozvane su na blagdan Uzvišenja Sv. Križa, 14. rujna u večernjim satima organizirati klanjanje Presvetom oltarskom sakramentu na nakanu molitve za mir u Ukrajini.

U pozivu kojega je uputio vrhbosanski nadbiskup metropolita mons. Tomo Vukšić navedeno je kako su biskupi BK-a BiH na svome zasjedanju u Banjoj Luci 13. i 14. srpnja odredili da se u svim biskupijama u BiH na Uzvišenje Sv. Križa u večernjim satima organizira klanjanje pred Presvetim kao izraz blizine i solidarnosti cijele Crkve u Europi ujedinjene u molitvi za ratom zahvaćenu Ukrajinu.

Tom prigodom Tajništvo BK-a BiH prevelo na hrvatski jezik brošuru, koju je priredila Talijanska biskupska konferencija za ovu prigodu koja će biti dostupna svećenicima kao pomoć pri organiziranju klanjanja.

„U tu molitvu neka bude uključena također molitva za trajan i pravedan mir te solidarnost i prijateljstvo među svim ljudima i narodima u cijelom svijetu uključujući, naravno, i Bosnu i Hercegovinu“, poručio je mons. Vukšić u svojoj poruci.

D. K.

Vrhbosanska nadbiskupija
Kaptol 7, 71 000 Sarajevo, BiH

++387-33-208 878
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.