Skip to main content

XXIV. susret ministranata Vrhbosanske nadbiskupije

Travnik - Susret ministranata - 20. travnja 2024.

Prema Pastoralnom kalendaru Vrhbosanske nadbiskupije 20. travnja u Katoličkom školskom centru "Petar Barbarić" u Travniku održat će se godišnji susret ministranata Vrhbosanske nadbiskupije pod motom: "Ispred svih: ministranTi" (usp. Mt 20,26-27).

Kao i prethodnih godina susret ima dva dijela: liturgijski u crkvi sjemeništa te zabavno-sportsko-rekreativni u dva oblika: kviz znanja iz ministrantske službe, osnovnog vjerskog nauka i Svetog pisma te natjecanje u sportskim vještinama i drugim aktivnostima (nogomet, stolni tenis, Sah, ,,dovjede ne ljuti se", animatorske - igre bez granica). 

Program će se odvijati prema sljedećem rasporedu: 

9:30 - 10:00 - dolazak, pobožnost u crkvi i prigoda za ispovijed

10:00 - sveta misa 

11:00 - Film o Petru Barbariću u auli Centra

11:45 - Ručak

12:30 - Početak natjecanja 

15:30 - Podjela nagrada

U dopisu povjerenika za duhovna zvanja vlč. Ljube Zadrića naznačeno kako za sudjelovanje u kvizu znanja i natjecanjima vrijede propozicije iz prethodnih godina (vidi Vrhbosna 1/2019, 45-47). Prijava je isključivo preko maila: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., te ju je potrebno napraviti najkasnije do srijede 10. travnja 2024., uz sljede6e informacije: ukupan broj ministranata, imena sudionika u kvizu i sportskim natjecanjima, te pratitelja grupe.

D. K.