Skip to main content
Kardinal Puljić susreo se s rukovodstvom BHRT-a

Kardinal Puljić susreo se s rukovodstvom BHRT-a

U prostorijama Nadbiskupske rezidencije u Sarajevu kardinal Vinko Puljić primio je u petak, 19. veljače rukovodstvo BHRT-a predvođenu generalnim direktorom Belminom Karamehmedovićem.

Osim njih prisutni su bili i pomoćnica generalnog direktora BHRT-a za razvoj i tehnologiju Dženita Jusufbegović, v. d. direktorica BHT1 Neda Tadić, vlč. Josip Vajdner, glavni urednik Katoličkog tjednika te vlč. Dražen Kustura, predstojnik Ureda za odnose s javnošću i glasnogovornik Vrhbosanske nadbiskupije.

bhrt1

U uvodnom pozdravu kardinal Puljić je istaknuo kako ga raduje da se ovaj susret konačno ostvario budući da je nekoliko puta zbog koronavirusa otkazivan. Također je napomenuo kako je u protekloj godini obilježio nekoliko važnih obljetnica: 75 godina života, 50 svećeništva i 30 biskupstva te kako je tom prigodom pojedincima i institucijama, s kojima je imao dugogodišnju suradnju, podijelio priznanje i zahvalu. Među njima je i BHRT koji je kao medij tijekom proteklih 30 godina bio uvijek otvoren i profesionalan prema njemu, ali i Vrhbosanskoj nadbiskupiji.

bhrt

Zahvaljujući na odanom priznanju direktor Karamehmedović je također izrazio zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom te je kao najvažniji zajednički projekt izdvojio izravni prijenos pohoda pape Franje Sarajevu što je za ovu medijsku kuću bio najveći izazov, veći čak i od prijenosa Olimpijskih igara 1984. Istaknuo je kako je BHRT servis svih građana te da je kao takav otvoren vjerskim zajednicama te je zahvalio što su unutar Katoličke Crkve uvijek pronalazili sugovornike.

Glavni urednik Katoličkog tjednika vlč. Vajdner posebno je istaknuo profesionalnost BHRT-a kada se digla medijska hajka na Katoličku Crkvu u svibnju prošle godine povodom sv. mise za žrtve Bleiburga kada su mnogi drugi stvarali atmosferu linča. Kazao je kako je javni servis jedna od odrednica suverenosti jedne države.

Vlč. Kustura zahvalio je rukovodstvu BHRT-a na dosada realiziranim projektima i njihovoj otvorenosti za suradnju s Vrhbosanskom nadbiskupijom. Naglasio je kako ga raduje da odnedavno postoji i Redakcija religijskog programa na javnom servisu te izrazio nadu da će i buduća suradnja biti na visokoj razini.

Rukovodstvo BHRT-a izrazilo je spremnost i budućnosti podržavati projekte koje Crkva organizira u onoj mjeri u kojoj je to moguće.

D. K.