Skip to main content

Kardinal Puljić izrazio blizinu njemačkom narodu pogođenom poplavama

Predsjednik BK-a BiH kardinal Vinko Puljić, nadbiskup metropolit vrhbosanski, uputio je 16. srpnja pismo sućuti i blizine predsjedniku Njemačke biskupske konferencije mons. Georgu Bätzingu, biskupu Limburške biskupije.

U poruci je najprije istaknuo kako je poplava i nevrijeme došlo neposredno nakon što se situacija s koronavirusom popravila.

„Posebno je bolan gubitak ljudskih života, ali i ogromna materijalna šteta koja je pogodila veliki broj ljudi. U bratskoj blizini i razumijevanju, želim Vam u svoje osobno ime, kao i u ime svih biskupa Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine i svega vjerničkoga puka u našoj zemlji, izraziti kršćansku sućut povodom smrti i nestanka ljudi kao i svoju molitvenu podršku Vama i njemačkom bratskom narodu. Neka Gospodar srdaca i čitavog stvorenog svijeta podari snage i mudrosti kako bi u ovom teškom vremenu svi pogođeni osjetili Božju blizinu po dobrim djelima brojnih ljudi. Crkva u Njemačkoj i njemački narod bio je blizu nama u vremenu nedavnoga teškoga rata, ali i poplava koje su 2014. pogodile našu zemlju Bosnu i Hercegovinu. Zato s još više žara i ljubavi ujedinjujemo se u molitvi sa svima u Njemačkoj koji su pogođeni spomenutim poplavama“, stoji u pismu kardinala Puljića predsjedniku Njemačke biskupske konferencije biskupu Bätzingu, javlja Katolička tiskovna agencija.

D. K., KT