Skip to main content
Poziv na svečano otvorenje sinodskih zasjedanja

Poziv na svečano otvorenje sinodskih zasjedanja

Vrhbosanski nadbiskup metropolita Vinko kard. Puljić poslao je u petak, 27. kolovoza svim članovim Prve sinode Vrhbosanske nadbiskupije poziv na svečano otvorenje sinodskih zasjedanja u subotu, 11. rujna s početkom u 9:00.

Skupštinska zasjedanja Sinode započet će svečanom euharistijom u sarajevskoj katedrali Srca Isusova koju će izravno prenositi BHT 1 u već spomenutom terminu. Pod istom će svi članovi položiti Ispovijest vjere.

Nakon sv. mise uslijedit će radni dio susreta u dvorani Svećeničkog doma Vrhbosanske nadbiskupije (Josipa Stadlera 5) s početkom u 11:00, a program će završiti zajedničkim ručkom u Vrhbosanskom bogoslovnom sjemeništu (Josipa Stadlera 5).

„Na Vas i Vaše sudjelovanje u radu Prve sinode Vrhbosanske nadbiskupije zazivam svjetlo evanđelja i snagu Duha Svetoga“, stoji dopisu kojega su potpisali kardinal Puljić i generalni tajnik Sinode dr. vlč. Mario Bernadić.

Podsjećanja radi kalendar Sinode, osim svečanog otvorenja i zatvaranja, predviđa pet zasjedanja u dvorani Svećeničkoga doma, i to po sljedećem rasporedu:

  • Prvo zasjedanje: subota, 18. rujna s početkom u 9:00;
  • Drugo zasjedanje: subota, 25. rujna s početkom u 9:00;
  • Treće zasjedanje: subota, 2. listopada s početkom u 9:00;
  • Četvrto zasjedanje: subota, 16. listopada s početkom u 9:00;
  • Peto zasjedanje: subota, 30. listopada s početkom u 9:00.

Na Prvoj sinodi Vrhbosanske nadbiskupije osim kardinala Puljića sudjeluje 147 članova.

D. K., KT