Skip to main content
Susret vrhbosanskih nadbiskupa s ministrom Grlićem-Radmanom

Susret vrhbosanskih nadbiskupa s ministrom Grlićem-Radmanom

Vrhbosanski nadbiskup metropolita kardinal Vinko Puljić i nadbiskup koadjutor mons. Tomo Vukšić u Nadbiskupskoj rezidenciji u Sarajevu u srijedu, 5. siječnja u poslijepodnevnim satima susreli su se s ministrom vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske gosp. Gordanom Grlićem Radmanom.

Tijekom polusatnog sastanka dvojica nadbiskupa najprije su ministru zahvlalila na posjetu te su ocijenili kako je neophodno stvoriti klimu suživota i suradnje. Iskazali su zadovoljstvo njegovim izjavama u kojima je istaknuo kako želi vidjeti Bosnu i Hercegovinu u Europskoj Uniji. Sugovornici su se složili kako bi zajednički interes trebao biti suverena, cjelovita i zemlja jednakopravnih naroda.

Poslije službenog sastanka kardinal Puljić i ministar Grlić Radman dali su izjave za medije u kojemu su izrazili zadovoljstvo susretom. Ministar vanjskih i europskih poslova RH tom prigodom kazao je kako je to njegov treći posjet kardinalu Puljiću u prethodne dvije i pol godine te kako je vrhbosanski nadbiskup prepoznat kao osoba dijaloga s drugima.

Podsjećanja radi susret vrhbosanskih nadbiskupa s ministrom Grlićem Radmanom i njegovom šesteročlanom delegacijom dogodio se tijekom njegova službenog posjeta Bosni i Hercegovini.