Skip to main content
Poznat termin ukopa vlč. Josipa Vranješa

Poznat termin ukopa vlč. Josipa Vranješa

Sveta misa zadušnica za pokojnog svećenika Vrhbosanske nadbiskupije vlč. Josipa Vranješa služit će se u ponedjeljak, 11. travnja u 12:00 u župnoj crkvi Dobrog Pastira u Đakovu, a u 14:00 bit će sprovodni obredi na Gradskom groblju u Đakovu.

Podsjećanja radi vlč. Vranješ umro je u Sveučilišnoj bolnici u australskom Geelongu u nedjelju, 20. ožujka u 63. godini života i 36. svećeništva od posljedica koronavirusa.

U Australiji u kojoj je proveo veći dio svoga svećeničkog života organizirana su i dva ispraćaja pokojnika. Najprije u Centru u kojem je završio svoje djelovanje, u Sv. Ante u Geelongu 30. ožujka kada je misno slavlje predslavio melbournški nadbiskup mons. Peter Comesoli.

Dan poslije od pokojnog svećenika oprostila se i hrvatska australska zajednica u crkvi Sv. Leopolda Bogdana Mandića u Sunshineu, gdje je vlč. Vranješ proveo najveći dio svoje službe.

Inače, vlč. Vranješ rođen je 29. ožujka 1959. od roditelja Ilije i Anđe rođ. Živko u mjestu i župi Rostovo kraj Novoga Travnika. Osnovnu školu pohađao je u rodnom kraju, srednju u Dubrovniku, a teologiju u Sarajevu. Za svećenika Vrhbosanske nadbiskupije zaređen je 27. srpnja 1986. Iste godine, nakon što je nekoliko mjeseci bio kapelan u Komušini, odlazi u Australiju i u njoj djeluje sve do svoje smrti u Sunshineu i Geelongu.

Pokoj vječni daruj mu, Gospodine!

D. K., KT