Skip to main content
Čestitka mons. Vukšića novoj Upravi Bosne Srebrene

Čestitka mons. Vukšića novoj Upravi Bosne Srebrene

Vrhbosanski nadbiskup metropolita i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH mons. Tomo Vukšić u srijedu, 27. travnja uputio je čestitku novom provincijalu fra Zdravku Dadiću i Upravi Franjevačke provincije Bosne Srebrene.

Nadbiskupovu čestitku donosimo u cijelosti:

Mnogopoštovani oče provincijale!

Franjevačka provincija Bosna Srebrena, koja nosi ime svetoga Križa, u Vama je dobila svoga novog poglavara. Radujem se i čestitam! Braća su Vama i svim ostalim članovima Uprave, kojima također čestitam, ovim izborom iskazala veliko povjerenje. A po zagovoru svih svetaca i mučenika, posebice po zagovoru svetoga Franje, neka Vaše novo služenje, kao i poslanje sve braće u Provinciji, i ubuduće bude na veću slavu Božju, na porast Kraljevstva Božjega, unutarcrkvenoga zajedništva i međusobne sloge i ljubavi među svim ljudima.

Čestitam Vam također u ime prezbiterija, redovništva i vjernika cijele Vrhbosanske nadbiskupije u kojoj djeluju brojni članovi Provincije.

Zahvaljujem za poziv da zajedno sa svim članovima Kapitula na početku njegova zasjedanja slavim svetu Misu i zazovem Duha Svetoga. Hvala također za poziv da sutra, kao dio kapitularnoga zasjedanja, uvedem u razmišljanje o našoj sinodalnoj suodgovornosti za Crkvu Božju i njezine članove na putu dobrote i posvećenja, naviještanja i svjedočenja. I radujem se budućoj suradnji u služenju za duhovno dobro Naroda Božjega.

S osobitim poštovanjem,

X Tomo Vukšić, nadbiskup metropolita vrhbosanski

i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata