Skip to main content
Nadbiskup Vukšić uputio sažalnicu Subotičkoj biskupiji

Nadbiskup Vukšić uputio sažalnicu Subotičkoj biskupiji

Vrhbosanski nadbiskup metropolita, apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH i predsjednik BK-a BiH mons. Tomo Vukšić uputio je 27. kolovoza sažalnicu Subotičkoj biskupiji u povodu smrti subotičkog biskupa mons. Slavka Večerina. Istu donosimo u cijelosti: 

U vjeri i nadi da mu je Otac nebeski darovao mjesto među svojim svetim i izabranim, u povodu preminuća biskupa mons. Slavka Večerina izražavam istinsku kršćansku sućut i ljudsku blizinu svim svećenicima, redovnicima, redovnicama i vjernicima Subotičke biskupije.

Pokojni biskup Slavko tijekom svoje svećeničke i biskupske službe, slaveći svete tajne i propovijedajući evanđelje, naviještao je pobjedu života nad smrti te se nadamo da je i on na kraju svog ovozemaljskog puta čuo riječi Oca nebeskoga: „Valjaš, slugo dobri i vjerni! U malome si bio vjeran, nad mnogim ću te postaviti! Uđi u radost gospodara svoga“ (Mt 25,21).

Dok se opraštamo od pokojnoga biskupa Slavka, zahvaljujemo Bogu za dar njegova života te za sve dobro i plemenito što je uradio kroz svojih 65 godina života. Neka ga Bog u svom beskrajnom milosrđu uvede u svoje kraljevstvo ljubavi i mira, a svi tugujući neka utjehu pronađu u Isusovim riječima: „Ja sam uskrsnuće i život: tko u mene vjeruje, ako i umre, živjet će. I tko god živi i vjerujem u mene, neće umrijeti nikada“ (Iv 11,25-26).

S vjerom u uskrsnuće tijela i život vječni, te upućujući svoje molitve za spas duše mons. Slavka, na sve ožalošćene zazivam Božji blagoslov.

U Sarajevu, 27. kolovoza 2022.

 

Mons. Tomo Vukšić,

nadbiskup metropolita vrhbosanski,

apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH

i predsjednik Biskupske konferencije BiH