Skip to main content
Nadbiskup Vukšić darovao 500 obroka Gradskoj narodnoj kuhinji

Nadbiskup Vukšić darovao 500 obroka Gradskoj narodnoj kuhinji

Uoči skorašnje svetkovine Uskrsa vrhbosanski nadbiskup metropolita mons. Tomo Vukšić posjetio je u ponedjeljak, 3. travnja JU „Dom porodica“ u Zenici te je tom prigodom darovao 500 obroka Gradskoj narodnoj kuhinji.

Zajedno sa svojom pratnjom: ekonomom VN-a preč. Vladimirom Pranjićem, župnikom u Crkvici na teritoriju čije se župe nalazi ova ustanova vlč. Antom Dominkovićem i glasnogovornikom VN-a vlč. Draženom Kusturom susreo se s v. d. direktorom Halilom Arnautom i njegovom suradnicom Majom Paškalj

Tijekom razgovora domaćini su informirali mons. Vukšića o radu i funkcioniranju JU „Dom porodica“ kao i s izazovima i poteškoćama s kojima se susreću. Tako su, među ostalim, kazali da njihova narodna kuhinja svakoga dana priprema hranu za oko 800 korisnika koja dijeli na tri punkta u Zenici. Izrazili su zahvalnost za ovaj dar napominjujući kako je došla u pravo vrijeme. 

Nadbiskup je pohvalio humanitarne djelatnike i ohrabrio ih u njihovom radu i poslanju. Preporučio im je da nastave pomagati potrebitima i da se nikada ne umore u vršenju dobra. Podržao je također već postojeću suradnju ove ustanove s Nadbiskupijskim centrom za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ u kojemu štićenici i djelatnici povremeno sudjeluju u različitim seminarima, kampovima i radionicama, što je isto tako jedan od načina dobrotvornog djelovanja Katoličke Crkve.

Podsjećanja radi, mons. Vukšić ovim nastavlja darivati različite humanitarno-karitativne ustanove i njihove pučke kuhinje uoči svakoga Božića i Uskrsa. Tako je uz Božić 2022. posjetio i s po 500 obroka pomogao rad: Merhameta, Kruha Sv. Ante, Caritasa i Dobrotvora u Sarajevu.

D. K.