Skip to main content
Poruka mons. Vukšića u povodu obilježavanja godišnjice genocida u Srebrenici

Poruka mons. Vukšića u povodu obilježavanja godišnjice genocida u Srebrenici

Vrhbosanski nadbiskup metropolita i predsjednik BK-a BiH mons. Tomo Vukšić u povodu obilježavanja 28. godišnjice genocida u Srebrenici uputio je svoju poruku koju donosimo u cijelosti:

"U povodu obilježavanja 28. godišnjice genocida u Srebrenici izražavam najiskreniju sućut svim ožalošćenima zbog gubitka članova njihovih obitelji i prijatelja. Svaka žrtva je bila nekomu otac ili majka, brat ili sestra, sin ili kćer, supruga ili muž, zaručnik ili zaručnica, prijatelj ili poznanik. Zato je njihova bol duboka.

Za nas ostale ljude sve žrtve su, jer nam je isti Stvoritelj, naša braća i sestre, kojima je oduzet život, te iskreno i bratski suosjećamo sa svima. A posebice izražavamo blizinu obiteljima onih, čiji će posmrtni ostaci biti pokopani ove godine, nakon što su ranije bili ekshumirani iz masovnih grobnica, a proces njihove identifikacije nije mogao biti završen do sada.

Grobovi žrtava veliki su propovjednici mira! I pozivaju da se svaki život poštuje i čuva. To je, vjerujemo, njihova najvažnija poruka i pouka svima živima. I molimo Gospodina Boga, milosrdnoga Stvoritelja i jedinoga Gospodara života, da sve pokojne nagradi vječnim životom i da se u živima iz ove tuge rodi nada."

Tomo Vukšić, vrhbosanski nadbiskup