Skip to main content
Veleposlanik Sattler posjetio nadbiskupa Vukšića

Veleposlanik Sattler posjetio nadbiskupa Vukšića

Vrhbosanski nadbiskup i metropolita mons. Tomo Vukšić susreo se u srijedu, 24. siječnja u svojoj Rezidenciji u Sarajevu sa šefom Delegacije EU-a i specijalnim predstavnikom EU-a u BiH veleposlanikom Johannom Sattlerom.

U srdačnom razgovoru dotaknuli su se aktualnih tema koje se prije svega tiču europskih integracija Bosne i Hercegovine. Tom prigodom nadbiskup Vukšić istaknuo je kako je on osobno, ali i biskupi u BiH, u više navrata ponovio kako ova zemlja kulturološki pripada europskom svijetu te kako su demokratski i pravni sustav koje Europska unija nudi, a koji se tiču osobnih i kolektivnih prava i sloboda, u skladu sa socijalnim naukom Crkve. 

Veleposlanik Sattler podsjetio je kako vjerske zajednice imaju veliku ulogu u izgradnji mostova i pomirenja te je zahvalio nadbiskupu Tomi za dosadašnju komunikaciju te se zanimao za rad i funkcioniranje Međureligijskog vijeća u BiH.

Na kraju su sugovornici zaželjeli da se BiH što prije pridruži Europskoj uniji te su u tom procesu vidjeli i mogućnost stabilizacije s obzirom na sve veći odlazak ljudi, osobito mladih, iz Bosne i Hercegovine.

D. K.