Skip to main content
Mons. Vukšić blagoslovio novi prostor crkvenog suda

Mons. Vukšić blagoslovio novi prostor crkvenog suda

Vrhbosanski nadbiskup metropolita mons. Tomo Vukšić u četvrtak, 1. veljače u zgradi Ordinarijata u Sarajevu blagoslovio je novi prostor crkvenog suda Vrhbosanske nadbiskupije.

Uz mons. Vukšića bili su prisutni: sudski vikar VN-a fra Šimo Ivelj i bilježnik u sudu vlč. Paulo H. Coelho dio članova Ordinarijata među kojima: generalni vikar VN-a mons. Slađan Ćosić, kancelar VN-a preč. Mladen Kalfić i ekonom VN-a preč. Vladimir Pranjić te drugi svećenici i djelatnici u biskupiji.

bl 3

Na početku je riječi pozdrava i zahvale izrekao fra Šimo osobito nadbiskupu Vukšiću i ekonomu preč. Pranjiću. „Ovim projektom želimo unaprijediti rad Vrhbosanskog nadbiskupijskog suda te se nadamo da će novi prostor pridonijeti još boljoj učinkovitosti i posvećenosti u obavljanju naših dužnosti. Osim, sjedišta Crkvenog suda, ovdje će biti i sjedište Nadbiskupijskog ureda za zaštitu maloljetnika i ranjivih odraslih osoba. Stoga, dao Bog, da ovaj ured od danas bude mjesto gdje će se pravo i pravednost uz evanđeosku ljubav provoditi na djelu i voditi se kanonom 1752., da je spasenja duša najviši zakon u Crkvi“, poručio je sudski vikar Vrhbosanske nadbiskupije.

Nakon toga nadbiskup Tomo predvodio je blagoslov obnovljenog prostora te je zahvalio djelatnicima u sudu na njihovom dosadašnjem angažmanu.

D. K.