Skip to main content
Nadbiskupa Vukšića posjetio ministar Rimac

Nadbiskupa Vukšića posjetio ministar Rimac

Na Čistu srijedu, 14. veljače u Nadbiskupskoj rezidenciji u Sarajevu vrhbosanski nadbiskup mons. Tomo Vukšić u posjet je primio ministra zdravstva Federacije Bosne i Hercegovine Nediljka Rimca, zajedno s njegovim suradnicima.

Uz nadbiskupa Vukšića bili su generalni vikar Vrhbosanske nadbiskupije mons. Slađan Ćosić, bolnički kapelan u Sarajevu vlč. Pero Brajko te glasnogovornik VN-a vlč. Dražen Kustura.

sa vuksic rimac

Središnja tema razgovora bilo je dušobrižništvo zdravstva i bolesnika. Sugovornici su istaknuli kako Temeljni ugovor između Svete Stolice i Bosne i Hercegovine regulira i to područje pastorala, ali kako se još uvijek čeka na njegovu primjenu. Isto tako razgovarali su i o zdravstvenom osiguranju vjerskih službenika.

Nadbiskup Vukšić je kazao kako je briga za bolesnike u središtu pozornosti za Crkvu i kako joj je važno biti prisutnom u zdravstvenim ustanovama. Izrazio je nadu da će se u dogledno vrijeme pronaći rješenje za status vjerskih službenika koji djeluju u bolnicama. 

Nakon službenog dijela susreta sudionicima se pridružio i vrhbosanski nadbiskup u miru kard. Vinko Puljić, koji je ministru Rimcu bio odgojitelj u sjemeništu u Zadru, te vlč. Marko Stanušić, ministrov kolega iz srednje škole i sa studija.

D. K.