Skip to main content
Susret nadbiskupa Vukšića i ministra Nedića

Susret nadbiskupa Vukšića i ministra Nedića

U zgradi Nadbiskupske rezidencije u Sarajevu u srijedu, 19. lipnja vrhbosanski nadbiskup metropolita mons. Tomo Vukšić u posjet je primio federalnog ministra prostornog uređenja Željka Nedića.

Na susretu su sudjelovali i ekonom Vrhbosanske nadbiskupije preč. Vladimir Pranjić, rektor Vrhbosanskog bogoslovnog sjemeništa preč. Zdenko Spajić te ministrovi suradnici Zdravko Buljeta i Goran Lulić.

fed 2

U srdačnom razgovoru nadbiskup Vukšić zahvalio je ministru Nediću na podršci projektima Vrhbosanske nadbiskupije, osobito na obnovi zgrade Vrhbosanskog bogoslovnog sjemeništa koja je nacionalni spomenik kulture Bosne i Hercegovine. Na susretu je istaknuto kako je Federalno ministarstvo prostornog uređenja najveći lokalni pojedinačni donator kada je u pitanju obnova Bogoslovije te da su od 2018. do 2024. osigurali 230.000,00 KM. 

fed 3

Ministar Nedić iskazao je zadovoljstvo što se spomenuti projekt privodi kraju te da je Ministarstvo kojemu je on na čelu moglo sudjelovati u tomu. Obećao je da će i budućnosti nastojati podržavati slične inicijative. 

Na kraju su sugovornici zajednički obišli i pogledali radove na fasadi Vrhbosanskog bogoslovnog sjemeništa.

D. K.