Skip to main content
Čestitke mons. Vukšića kardinalu Nemetu i biskupu Medi

Čestitke mons. Vukšića kardinalu Nemetu i biskupu Medi

Vrhbosanski nadbiskup metropolita mons. Tomo Vukšić uputio je u ponedjeljak, 7. listopada čestitku beogradskom nadbiskupu mons. Ladislavu Nemetu u povodu njegova promaknuća u Kardinalski zbor te novoimenovanom gospićko-senjskom biskupu mons. Marku Medi.

„U povodu vijesti kojom je papa Franjo najavio da ćeš u konzistoriju 8. prosinca 2024. biti promaknut u dostojanstvo kardinala, radujem se s Tobom i cijelom Beogradskom nadbiskupijom i čestitam Ti u svoje ime i u ime svih svećenika, redovnika, redovnica i ostalih Kristovih vjernika Vrhbosanske nadbiskupije“, zaželio je nadbiskupu Nemetu s nakanom da njegova služba bude na slavu Boga i osnaženje Crkve.

U čestitci koju je uputio dosadašnjem generalnom vikaru Vojnog ordinarijata u Republici Hrvatskoj mons. Medi u povodu njegova imenovanja gospićko-senjskim biskupom mons. Vukšić mu je poručio: „Najiskrenije Ti zahvaljujem za dosadašnju vrlo lijepu i bratsku suradnju u onomu što je bilo potrebno da zajedno obavljamo u dušobrižništvu u naša dva Vojna ordinarija u čemu si uvijek bio dokraja uslužan i nesebičan. Bog te blagoslovio! Neka i ova Tvoja služba, po zagovoru Isusove majke Marije, kojoj je posvećena katedrala u Gospiću, bude s Božjim blagoslovom, na njegovu slavu i na porast i osnaženje Crkve Božje.“

D. K., KT