Skip to main content
Kardinal Puljić čestitao blagdan Hanuke

Kardinal Puljić čestitao blagdan Hanuke

Nadbiskup metropolit vrhbosanski Vinko kard. Puljić, 11. prosinca 2020. uputio je čestitku za hebrejski blagdan Hanuke predsjedniku Hebrejske zajednice u BiH Jakobu Finciju.

 „Zahvalan Gospodinu što mi je, kao i tolikim ljudima u našoj domovini Bosni i Hercegovini i u zemljama širom svijeta, podario vrijeme kušnje uzrokovano pandemijom koronavirusa i tako mi omogućio da još bolje razumijem bolesnike, želim u ime Katoličke Crkve u BiH kao i u svoje osobno ime uputiti Vama osobno i svima članovima Jevrejske zajednice u našoj zemlji najiskrenije čestitke za osmodnevno slavlje blagdana Hanuke“, napisao je kardinal Puljić u svojoj čestitci u kojoj dalje kaže:

 „Dok se ovim blagdanom prisjećate 'čuda ulja' i svijećnjaka koji je osam dana osvjetljavao divni jeruzalemski Hram u znak zahvalnosti naroda Bogu za izbavljenje i slobodu, želim da, ne samo u Vašim domovima i na zajedničkim okupljanjima, nego i u srcu svakoga člana Vaše zajednice gori to svjetlo i živi Božja riječ te svi dadnu svoj doprinos u slavljenju Boga i izgradnji međusobnog zajedništva i zajedništva među svim ljudima u narodima u ovoj zemlji“.

Kardinal Puljić poželio je i da se „to svjetlo ujedini sa svakim drugim svjetlom koje od Boga dolazi kako bi rastjeralo tamu grijeha i zla u ovoj zemlji i omogućilo svima da spoznaju Božju ljubav i dobrotu, a posebno mladim ljudima da ovdje vide svoju budućnost“.

KT