Skip to main content
Susret vrhbosanskih nadbiskupa s predstavnicima Ministarstva obrane BiH

Susret vrhbosanskih nadbiskupa s predstavnicima Ministarstva obrane BiH

U Nadbiskupskoj rezidenciji u ponedjeljak, 15. ožujka vrhbosanski nadbiskup metropolita Vinko kard. Puljić i nadbiskup koadjutor mons. Tomo Vukšić susreli su se s delegacijom Ministarstva obrane BiH.

Na susretu su, osim domaćina, bili prisutni i zamjenik ministra obrane Mijo Krešić, generali Oružanih snaga BiH: Ivica Jerkić, Marko Stojčić, Tomo Kolenda te brigadir Zdravko Rezo.

Kako prenosi mrežna stranica Ministarstva obrane BiH zamjenik ministra Krešić informirao je kardinala Puljića o aktivnostima u tom ministarstvu, Oružanim snagama BiH, kao i trenutnom stanju popune hrvatske sastavnice u vojsci BiH.

Ovom prigodom, naglašen je značaj uspostave vojnih kapelanija na području države, kao i duhovni značaj prisustva vojnog biskupa i kapelana među pripadnicima hrvatskoga naroda. Naglašeni su i izazovi sa kojima se susreću pripadnici Oružanih snaga BiH u svakodnevnom radu.

Kardinal je dao podršku zamjeniku Krešiću i generalima da ustraju na svom životnom i profesionalnom putu, na dobrobit svih građana Bosne i Hercegovine.

D. K.