Skip to main content
Vjerski lideri u BiH čestitali Uskrs kardinalu Vinku

Vjerski lideri u BiH čestitali Uskrs kardinalu Vinku

Povodom najveće kršćanske svetkovine Uskrsa prigodne čestitke vrhbosanskom nadbiskupu uzoritom Vinku kard. Puljiću među brojnim osobama iz javnoga života uputili su i predstavnici Crkava i vjerskih zajednica u BiH.

Tako je reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH Husein ef. Kavazović u ime svih muslimana katolicima poželio da predstojeći blagdan provedu u miru, slobodi, ljubavi i zdravlju. „Pandemijske okolnosti ne dopuštaju uobičajena blagdanska okupljanja i slavlja, no nadamo se da će ovo iskušenje uskoro proći. Molimo dragoga Boga da svoje blagdane dočekujemo u punoj radosti i da nas On u našoj lijepoj domovini održi u ljubavi i slozi“, poručio je reis Kavazović.

Čestitku je uputio i mitropolit dabrobosanski gospodin Hrizostom. „Povodom najvećeg i najslavnijeg kršćanskog blagdana Vaskrsa – Uskrsa, hitamo da Vam čestitamo praznik i poželimo da ga dočekate u radosti, sreći i božjem blagoslov. Isto želimo i svim Vašim suradnicima, svem svećenstvu i redovništvu Vaše dijeceze. Neka svjetlost Kristova Uskrsnuća prosvijetli putove našeg hoda k Njemu. Sretan i blagoslovljen Uskrs uz radosni pozdrav: Hristos vaskrse!“, napisao je mitropolit Hrizostom.

U ime Jevrejske zajednice BiH i Jevrejske opštine Sarajevo čestitke za Uskrs kardinalu Vinku uputili su generalna tajnica Elma Softić Kaunitz i predsjednik Jevrejske opštine u glavnom gradu BiH Boris Kožemljakin. Tako je gospođa Softić Kaunitz među ostalim kazala: „Uskrs svojom simbolikom ponovnog rađanja ulijeva nam svima nadu u bolje sutra, a u ovim teškim vremenima pandemije takva nada nam je svima izuzetno potrebna.“

D. K.