Skip to main content
Duhovne vježbe đakona pred svećeničko ređenje

Duhovne vježbe đakona pred svećeničko ređenje

Od 13. do 18. lipnja u župi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Komušini održane su duhovne vježbe za trojicu đakona kandidata za prezbiterat Vrhbosanske nadbiskupije: vlč. Domagoja Matijevića, vlč. Ivana Matijevića i vlč. Ivana Mijaća.

Predvoditelj je bio vrhbosanski nadbiskup i metropolit Vinko kard. Puljić. Gostoprimstvo nadbiskupu i đakonima izrazio je tamošnji župnik i čuvar svetišta preč. Boris Salapić.

Duhovne vježbe započele su u nedjelju večernjom molitvom i zazivom Duha Svetoga te kratkim razmatranjem koje je imao kardinal.

Kroz iduće dane uz molitvu i slavljenje sv. misa vrhbosanski nadbiskup održao je niz razmatranja na teme: zrelosti i svetosti, o ulozi Blažene Djevice Marije u životu svećenika, profilu svećenika te važnosti njegove duhovne dimenzije odnosno povezanosti s Kristom, kao i o daru euharistije koja je svakodnevna hrana bez koje nema snage za poslanje kršćanina.

Pred kraj duhovnih vježbi đakoni su izrekli i potpisali Ispovijest vjere, Zakletvu vjernosti pred nadbiskupom, te završili svoje duhovne vježbe u duhu priprave pred sam čin prezbiterskog ređenja na Petrovo, 29. lipnja u sarajevskoj prvostolnici.

D. M., D. K., KT