Skip to main content
Personalne promjene u Vrhbosanskoj nadbiskupiji

Personalne promjene u Vrhbosanskoj nadbiskupiji

Vrhbosanski nadbiskup koadjutor mons. Tomo Vukšić u proteklom razdoblju potpisao je dekrete o razrješenjima i imenovanjima na nove službe svećenika, dijecezanskih i redovničkih, na području Vrhbosanske nadbiskupije.

Vlč. Andrija Župarić razriješen je službe župnika u župi Sv. Ante Padovanskog u Lukavcu i stavljen je na raspolaganje Ravnateljstvu dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu.

Vlč. Miodrag Brkan razriješen je službe pastoralnog suradnika u župi Presvetoga Trojstva u Novom Travniku te je imenovan župnikom u župi Sv. Ante Padovanskog u Lukavcu.

Vlč. Mato Marijić razriješen je službe župnika u župi Sv. Petra i Pavla u Kulini te mu je omogućen odlazak na zdravstveno liječenje i oporavak.

Mons. Bosiljko Rajić, kanonik i župnik u Novom Selu, imenovan je upraviteljem župe Sv. Petra i Pavla u Kulini.

Preč. Jakov Filipović razriješen je službe župnika u župi Glavosjeka Sv. Ivana Krstitelja u Odžaku i službe dekana Doborskog dekanata te je stavljen na raspolaganje za pastoralno djelovanje u Riječkoj nadbiskupiji na tri godine.

Vlč. Ivanu Lovriću dopuštena ekskardinacija iz Vrhbosanske nadbiskupije i dopuštena inkardinacija u biskupiju New York.

Vlč. Josip Senjak razriješen je službe župnika u župi Sv. Vida mučenika u Vidovicama i stavljen na raspolaganje za pastoralno djelovanje u Zagrebačkoj nadbiskupiji na tri godine.

Vlč. Marijan Brkić razriješen je službe župnika u župi Sv. Ante Padovanskog u Vukanovićima te je imenovan župnikom župe Sv. Vida mučenika u Vidovicama.

Vlč. Slaviša Stavnjak imenovan je župnikom župe Sv. Ante Padovanskog u Vukanovićima.

Vlč. Pavao Brajinović razriješen je službe župnika u župi Srca Marijina u Posavskoj Mahali te je stavljen u svećeničku mirovinu.

Preč. Mato Majić razriješen je službe župnika katedralne župe Srca Isusova u Sarajevu i dekana Sarajevskog dekanata te je imenovan župnikom župe Srca Marijina u Posavskoj Mahali.

Vlč. Oliver Jurišić razriješen je službe vicerektora u Vrhbosanskom bogoslovnom sjemeništu u Sarajevu te je imenovan župnikom katedralne župe Srca Isusova u Sarajevu.

Vlč. Adnan Petar Mihael Jašarević imenovan je župnim vikarom katedralne župe Srca Isusova u Sarajevu.

Vlč. Ilija Orkić razriješen je službe župnika u župi Sv. Ane u Radunicama te je imenovan župnikom župe Glavosjeka Sv. Ivana Krstitelja u Odžaku i v. d. dekanom Doborskog dekanata.

Vlč. Ivan Dragičević razriješen je službe župnog vikara u župi Glavosjeka Sv. Ivana Krstitelja u Odžaku i upravitelja župe Rođenja BDM-a u Brusnici te je imenovan župnikom župe Gospe Žalosne u Čardaku i pastoralnim suradnikom NCM-a Ivan Pavao II.

Vlč. Mato Mikičić razriješen je službe župnika župe Kraljice Krunice u Krepšiću te je imenovan župnikom župe Rođenja BDM-a u Brusnici.

Vlč. Pavo Kopić razriješen je službe župnika župe Gospe Žalosne u Čardaku te je imenovan župnikom župe Kraljice Krunice u Krepšiću.

Fra Drago Perković, OFM, razriješen je službe župnika župe Sv. Ane u Banbrdu te je imenovan župnim vikarom u župi Uznesenja BDM-a u Kreševu.

Fra Ivica Tomas, OFM, razriješen je službe župnog vikara u župi Uznesenja BDM-a u Tolisi te je imenovan župnikom župe Sv. Ane u Bandbrdu.

Fra Dario Matanović, OFM, mladomisnik, imenovan je župnim vikarom u župi Uznesenja BDM-a u Tolisi.

Fra Nikola Matošević, OFM, mladomisnik, imenovan je župnim vikarom u župi Uznesenja BDM-a Gornji Vakuf/Uskoplje.

Fra Antonio Baketarić, OFM, mladomisnik, imenovan je župnim vikarom u župi Duha Svetoga u Novoj Biloj.

Vlč. Ivan Matijević, mladomisnik, imenovan je pastoralnim suradnikom u NCM-u Ivan Pavao II.

Vlč. Domagoj Matijević, mladomisnik, imenovan je osobnim tajnikom i bilježnikom u uredu vrhbosanskog nadbiskupa uzoritog Vinka kard. Puljića.

Vlč. Ivan Mijać, mladomisnik, imenovan je župnim vikarom u župi Presvetoga Trojstva u Novom Travniku.

Vlč. Marinko Filipović razriješen je službe župnika župe Presvetoga Trojstva u Novom Sarajevu te je imenovan župnikom župe Sv. Ane u Radunicama.

Vlč. Dražen Kustura, predstojnik Ureda za odnose s javnošću i glasnogovornik Vrhbosanske nadbiskupije, imenovan je župnikom župe Presvetoga Trojstva u Novom Sarajevu.

Fra Pavo Filipović, OFM, razriješen je službe župnog vikara u župi Uznesenja BDM-a u Tolisi.

Vlč. Vedran Ćosić razriješen je službe župnog vikara u župi Rođenja Sv. Ivana Krstitelja u Lug-Brankovićima te je poslan na studij psihologije u Rim.

Vlč. Fabijan Štedul razriješen je službe osobnog tajnika i bilježnika u uredu vrhbosanskog nadbiskupa uzoritog Vinka kard. Puljića te je poslan na studij kanonskog prava u Rim.

Vlč. Ivan Tomić razriješen je službe župniku u župi Sv. Ivana Krstitelja na Uzdolu te je stavljen na raspolaganja za pastoralno djelovanje u Šibenskoj biskupiji.

Vlč. Ivan Ivančević razriješen je službe župnika u župama Presvetoga Srca Isusova u Obrima i Sv. Ilije na Solakovoj Kuli te je imenovan župnikom župe Sv. Ivana Krstitelja na Uzdolu.

Vlč. Marin Marić imenovan je župnikom u župama Presvetoga Srca Isusova u Obrima i Sv. Ilije na Solakovoj Kuli.

D. K., KT