Skip to main content
Otkazani susreti i sjednice u Vrhbosanskoj nadbiskupiji kroz rujan i listopad

Otkazani susreti i sjednice u Vrhbosanskoj nadbiskupiji kroz rujan i listopad

Zbog održavanja Prve sinode Vrhbosanske nadbiskupije, čije je svečano otvorenje u subotu, 11. rujna te održavanja zasjedanja kroz rujan i listopad na sjednici Ordinarijata vrhbosanskoga odlučeno je da se otkažu susreti i sjednice kroz ova dva mjeseca.

„Sinoda je najznačajniji događaj u životu jedne mjesne Crkve i u njezinom odvijanju sudjelovat će mnogi dijecezanski i redovnički svećenici, koji su ujedno članovi raznih dijecezanskih tijela. Zbog toga je na sjednici Vrhbosanskog ordinarijata (Sarajevo, 26. kolovoza 2021.) odlučeno da se otkažu sljedeći susreti i sjednice: Susret dijecezanskih svećenika, srijeda 22. rujna 2021.; Sjednica Pastoralnog vijeća VN-a, subota 25. rujna 2021.; Sjednica Zbora konzultora VN-a, srijeda 5. listopada 2021.; Sjednica Svećeničkog vijeća VN-a, četvrtak 6. listopada 2021.“, navedeno je u dopisu kancelara preč. Mladena Kalfića upućenom svim župama Vrhbosanske nadbiskupije.

„Ujedno se preporučuje da se održavanje jesenske dekanatske korone planira za mjesec studeni zbog već navedenih termina sinodskih zasjedanja. Ipak, za ovogodišnju jesensku koronu ostavljamo mogućnost da dekani u dogovoru sa svećenicima u dekanatu postupe i drugačije“, stoji na kraju dopisa.

Podsjećanja radi svečana sv. misa otvorenja Prve sinode Vrhbosanske nadbiskupije bit će u subotu, 11. rujna u katedrali Srca Isusova s početkom u 9:00. Svi zainteresirani vjernici moći će u izravnom prijenosu na BHT 1 pratiti euharistijsko slavlje iz sarajevske prvostolnice.

D. K.