Skip to main content
Slovenski veleposlanik posjetio vrhbosanske nadbiskupe

Slovenski veleposlanik posjetio vrhbosanske nadbiskupe

U prijepodnevnim satima u utorak, 1. veljače u Nadbiskupskoj rezidenciji u Sarajevu vrhbosanski nadbiskup metropolita mons. Tomo Vukšić i umirovljeni nadbiskup kardinal Vinko Puljić susreli su se sa slovenskim veleposlanikom u BiH Damijanom Sedarom.

Na početku susreta nadbiskupi su zahvalili veleposlaniku na posjetu te za njegov interes za stanje katolika u Bosni i Hercegovini. Ukratko su ga upoznali brojem vjernika u Vrhbosanskoj nadbiskupiji gdje je primjetno smanjenje njihova broja što zbog rata, a posebno u zadnjih nekoliko godina zbog nagle emigracije u zapadne zemlje. Istaknuli su da ne gube nadu u povratak ljudi na svoju rodnu grudu te su kazali kako je njima kao svećenicima i biskupima zadaća vraćati nadu i buditi optimizam.

Veleposlanik je zahvalio nadbiskupima na srdačnoj dobrodošlici te posebno dugogodišnjem nadbiskupu kardinalu Puljiću koji je kroz težak ratni i poratni period vodio ovu mjesnu Crkvu. Novom nadbiskupu zaželio je puno sreće i Božjega blagoslova u vodstvu Vrhbosanske nadbiskupije.

D. M., D. K.