Skip to main content
Završena dekanatska zasjedanja Vrhbosanske nadbiskupije

Završena dekanatska zasjedanja Vrhbosanske nadbiskupije

U ponedjeljak, 28. veljače u prostorijama Ordinarijata vrhbosanskoga u Sarajevu završena su dekanatska zasjedanja sa župnicima koji djeluju u 13 dekanata nadbiskupije.

Posljednja ovogodišnja sjednica održana je sa svećenicima Derventskog dekanata, njih devetoricom, koji djeluju u 15 župa. 

Tijekom dva tjedna u veljači na zasjedanjima su sudjelovali članovi ordinarijata vrhbosanskoga: nadbiskup mons. Tomo Vukšić koji je predsjedao prvim radnim tjednom dok je u drugom bio odsutan zbog sudjelovanja na susretu biskup Mediterana u Firenci, generalni vikar mons. Slađan Ćosić, kancelar preč. Mladen Kalfić, ekonom preč. Vladimir Pranjić, glasnogovornik vlč. Dražen Kustura, zatim arhiđakoni tijekom sjednica njihovih dekanata i sudski vikar fra Šimo Ivelj.

sjednica 2

Svako zasjedanje je bilo iz dva dijela. Najprije su dekani i arhiđakoni predstavili stanje pojedinog dekanata, a zatim i svaki župnik pojedinu župu u kojoj djeluje govoreći o pastoralnim aktivnostima, izazovima i poteškoćama s kojima se susreću.

U drugom dijelu članovi ordinarijata svaki iz svoga područja iznijeli su neke smjernice koje su važne za što bolje funkcioniranje i komunikaciju između ordinarijata i župnika. 

sjendnica 1

Uz to je bila prigoda i za raspravu u kojoj su se pokušavali naći najbolja rješenja s obzirom na iznesenu problematiku.

Također, zaključci do kojih se došlo zajedno s određenim smjernicama bit će objavljeni u službenom glasilu Vrhbosnikako bi se na osnovu toga moglo djelovati u budućnosti.

D. K., KT