Skip to main content
Medijsko praćenje liturgijskog predstavljanja mons. Tome Vukšića

Medijsko praćenje liturgijskog predstavljanja mons. Tome Vukšića

Povodom liturgijskog predstavljanja vrhbosanskoga nadbiskupa metropolite mons. Tome Vukšića nadbiskupijskoj zajednici u subotu, 12. ožujka u sarajevskoj katedrali Srca Isusova s početkom u 10:30 Vrhbosanska nadbiskupija uputila je dopis medijskim kućama o načinu praćenja toga događaja.

U priopćenju kojega je potpisao predstojnik Ureda za odnose s javnošću i glasnogovornik nadbiskupije don Dražen Kustura navedeno je kako će misu iz katedrale izravno prenositi BHT 1 te da će fotografiranje i snimanje toga dana u sarajevskoj prvostolnici biti omogućeno samo djelatnicima Medijskog centra Vrhbosanske nadbiskupije i BHRT-a. "Zbog većeg broja vjernika te dostojanstvenosti samog liturgijskog čina fotografiranje i snimanje toga dana bit će moguće samo uposlenicima BHRT-a i Medijskog centra Vrhbosanske nadbiskupije. Svi mediji koji žele fotografije i ostale materijale, za koje ćemo se potruditi da ih dobiju u realnom roku, kako bi u javnosti posredovali ovaj događaj iz sarajevske prvostolnice trebaju se prijaviti u Ured za odnose s javnošću Vrhbosanske nadbiskupije na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. najkasnije do petka, 11. ožujka do 17:00. U prijavi je potrebno navesti ime medijske kuće, odgovornu osobu te e-mail na koji će djelatnici Medijskog centra poslati materijale. Podsjećamo da medijske kuće koje žele video materijal za isti se trebaju obratiti BHRT-u", navedeno je, među ostalim, u priopćenju. 

Uz to su iz nadbiskupije pozvali na razumijevanje i uvažavanje navedenih pravila te profesionalno medijsko posredovanje ovoga vjerskoga događaja. 

D. K.