Skip to main content
Nadbiskup Vukšić čestitao pravoslavcima Vaskrs

Nadbiskup Vukšić čestitao pravoslavcima Vaskrs

U povodu blagdana Vaskrsa kojega pravoslavci proslavljaju u nedjelju, 24. travnja vrhbosanski nadbiskup metropolita i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH mons. Tomo Vukšić uputio je čestitku pravoslavnim episkopima u BiH i njihovim vjernicima.

Čestitku je poslao: mitropolitu dabrobosanskom Hrizostomu, episkopu banjolučkom Jefremu, episkopu zvorničko-tuzlanskom Fotiju, vladiki zahumsko-hercegovačkom Dimitriju te episkopu bihaćko-petrovačkom Sergiju. U njoj je izrazio želju da svi rastu u vjeri u uskrsnuće, u slozi i dobroti jedni prema drugima na putu prema vlastitom spasenju.

Kao apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH mons. Vukšić čestitao je Vaskrs: protojereju Miloradu Milinkoviću, voditelju Ureda pravoslavnoga dušobrižništva za vojnike i preko njega svim pravoslavnim vjernicima vojnicima i zaposlenicima u Ministarstvu obrane, zamjeniku ministra obrane Mirku Okoliću, zamjeniku zapovjednika Zajedničkoga stožera generalu Gojku Kneževiću i još nekim pravoslavcima na različitim službama u Ministarstvu obrane Bosne i Hercegovine.

D. K.