Skip to main content
Preminuo fr. Pero Jurič, dugogodišnji župnik u Klopču

Preminuo fr. Pero Jurič, dugogodišnji župnik u Klopču

U ponedjeljak, 12. rujna u Zagrebu u 76. godini života, 57. redovništva i 49. svećeništva okrijepljen svetim sakramentima preminuo fr. Pero Jurič, OP, član Hrvatske dominikanske provincije te dugogodišnji župnik u župi Uzvišenja Sv. Križa u Klopču, u Zenici.

Kako javlja mrežna stranica dominikanci.hr sprovodni obredi bit će na zagrebačkom groblju Mirogoj u četvrtak, 15. rujna u 10:00, a sv. misa zadušnica u crkvi Kraljice Sv. Krunice (Ulica Kontakova 1, Zagreb) neposredno nakon ukopa.

Fr. Pero Jurič, među svećenicima i vjernicima u Zenici poznat pod nadimkom Vatrica, rođen je 26. listopada 1946. u Stipanićima kod Tomislavgrad od oca Blaža i majke Ive – Jacinte rođ. Bagarić. Jednostavne zavjete u dominikanskom redu položio je 5. svibnja 1966., a svečane 23. studenoga 1970. Za svećenika je zaređen 24. lipnja 1973.

Župnik u Klopču je bio pune 32. godine te je zajedno s vjernicima napravio crkvu u tom zeničkom naselju. Neposredno prije njegove smrti, točnije 9. rujna u spomenutoj župi bilo je uvođenje u službu novoga župnika fr. Mirka Jaglića koji je ga je naslijedio.

Pokoj vječni daruj mu, Gospodine!

D. K.