Skip to main content
Nadbiskup Vukšić sudjelovalo u „Teletonu“ za Siriju i Tursku

Nadbiskup Vukšić sudjelovalo u „Teletonu“ za Siriju i Tursku

Vrhbosanski nadbiskup metropolita i predsjednik BK-a BiH mons. Tomo Vukšić sudjelovao je u četvrtak, 16. ožujka u „Teletonu“, humanitarnoj kampanji prikupljanja novčanih sredstava za područja stradala u potresu u Siriji i Turskoj.

Akciju su organizirali Radiotelevizija Bosne i Hercegovine (BHRT) u suradnji s Udruženjem Pomozi.ba, a uz podršku Večernjeg lista BiH, Dnevnog avaza i Nezavisnih novina.

teleton 1

Trosatni program, od 20:00 do 23:00, okupio je 150 osoba iz javnog, vjerskog, političkog, kulturnog i sportskog života koji su se u studiju Sivog doma javljali na pozive građana Bosne i Hercegovine. Za ovu prigodu u funkciji je bio jedinstveni broj za sve operatere u BiH 17006. Svakim biranjem spomenutog broja osigurane su dvije konvertibilne marke za Siriju i Tursku, a prema nekim preliminarnim procjenama pola sata prije završetka programa bilo je ostvareno više od 71 000 poziva.

teleton 2

Uz nadbiskupa Vukšića ovu inicijativu podržao je i provincijal Franjevačke provincije Bosne Srebrene fra Zdravko Dadić.

Na kraju vrijedi podsjetiti kako je Vrhbosanska nadbiskupija već preko župa i samostana prikupila 240 000 KM za Siriju i Tursku koja će putem Caritasa BiH biti proslijeđena najpotrebitijima.

D. K.