Skip to main content
Nadbiskup Vukšić čestitao Bajram

Nadbiskup Vukšić čestitao Bajram

Vrhbosanski nadbiskup metropolita i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH mons. Tomo Vukšić uputio je čestitku reisu-l-ulemi Islamske zajednice u BiH Huseinu ef. Kavazoviću uoči nastupajućeg Ramazanskog Bajrama.

"U povodu blagdana Ramazanskoga Bajrama, u svoje ime i u ime ostalih katoličkih vjernika, s poštovanjem i uvažavanjem pozdravljam Vas i sve vjernike Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini i želim da na sve vas Milosrdni Gospodin izlije obilje svoga blagoslova", poručio je mons. Vukšić te je dodao: "Za ovu svečanu prigodu svojoj čestitci dodajem i misao iz poruke za Ramazan i Ramazanski Bajram (24. ožujka 2023.) Papinskoga Dikasterija za međureligijski dijalog, u kojoj se kaže: 'Draga muslimanska braćo i sestre, mjesec Ramazan važan je za vas, ali i za vaše prijatelje, susjede i vjernike drugih vjera, a posebno za kršćane. Postojeća se prijateljstva učvršćuju, a druga grade, utirući put mirnijem, skladnijem i radosnijem suživotu. To odgovara Božjoj volji za naše zajednice, a i za sve članove i zajednice ljudske obitelji.'"

Kao apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata nadbiskup Vukšić poslao je čestitku također: vojnom muftiji Hadisu ef. Pašaliću, ministru obrane BiH Zukanu Helezu i načelnik Zajedničkoga stožera OS BiH generalpukovniku Senadu Mašoviću.  

D. K.