Skip to main content
Novi termin hodočašća u Mariju Bistricu

Novi termin hodočašća u Mariju Bistricu

Vjernici Vrhbosanske nadbiskupije i Banjolučke biskupije u subotu, 30. rujna po 18. put hodočastit će u Hrvatsko nacionalno marijansko svetište u Mariju Bistricu.

Ovogodišnje hodočašće u Mariju Bistricu bilo je predviđeno za 14. listopada, drugu subotu u listopadau, ali je premješteno na 30. rujna radi obilježavanja 25. obljetnice proglašenja blaženim sluge Božjega kard. Alojzija Stepinca.

"Toga dana kao dio Crkve u Hrvata, u zajedništvu s biskupima, svećenicima, redovnicima, redovnicama i vjernicima svih biskupija u Republici Hrvatskoj, sudjelovat ćemo na svečanom euharistijskom slavlju u 11 sati te obnoviti sjećanje na taj povijesni događaj u životu Crkve i naše nacije i moliti zagovor Bl. Stepinca da budemo istinski, dosljedni i radosni svjedoci Krista i njegova Evanđelja", stoji, među ostalim, u pozivu vrhbosanskog nadbiskupa mons. Tome Vukšića .

Rok za prijavu svećenika i hodočasnika, koji će sudjelovati na misi u Mariji Bistrici, je 15. rujna, a svoje podatke možete ostaviti u Ordinarijatu u Sarajevu i Banjoj Luci ili javiti svetištu Marija Bistrica.

D. K.