Skip to main content
Vrhbosanska nadbiskupija prikuplja pomoć za stradale u poplavama u Sloveniji

Vrhbosanska nadbiskupija prikuplja pomoć za stradale u poplavama u Sloveniji

U nedjelju, 20. kolovoza u svim župnim, samostanskim i filijalnim crkvama u Vrhbosanskoj nadbiskupiji pod sv. misama prikupljat će se dodatna kolekta kao vid pomoći stanovništvu Slovenije koja je proteklih dana pogođena velikim poplavama.

U dopisu kojega su uz suglasnost vrhbosanskog nadbiskupa mons. Tome Vukšića uputili generalni vikar VN-a mons. Slađan Ćosić i kancelar VN-a preč. Mladen Kalfić svećenici su pozvani da u nedjelju, 13. kolovoza najave vjernicima ovu akciju te da zajedno s njima upute molitvu da dobri Bog pruži utjehu svom stradalom stanovništvu.

Prikupljena sredstva treba dostaviti Ekonomatu Nadbiskupije do 1. rujna 2023. koji će onda preko Caritasa BiH ista poslati Caritasu Slovenije.

„Posljednjih nekoliko dana s tugom i nevjericom pratimo vijesti o strašnom nevremenu koje je zahvatilo Republiku Sloveniju i uzrokovalo velike poplave u mnogim područjima zemlje, ostavivši za sobom nenadoknadive ljudske žrtve i značajnu materijalnu štetu. Dok izražavamo svoje ljudsko suosjećanje i duhovnu blizinu svima koji su na bilo koji način pogođeni tim prirodnim nepogodama, a za duše poginulih i za sve koji za njima žale uzdižemo svoju molitvu Bogu, želimo se pridružiti i pružanju konkretne pomoći“,  navedeno je dopisu iz Vrhbosanske nadbiskupije.

D. K.