Skip to main content
Praćenje božićnih sv. misa iz sarajevske katedrale

Praćenje božićnih sv. misa iz sarajevske katedrale

 

U povodom blagdana Božića vrhbosanski nadbiskup metropolita mons. Tomo Vukšić u sarajevskoj katedrali Srca Isusova slavit će:

  • Misu božićnog bdijenja u nedjelju, 24. prosinca u 21:00
  • Svečanu sv. misu na svetkovinu Božića u ponedjeljak, 25. prosinca u 10:30

Obje sv. mise u izravnom prijenosu prenosit će BHRT. Zbog dostojanstvenosti samog liturgijskog čina tih dana fotografiranje i snimanje u katedrali bit će omogućeno samo djelatnicima: Medijskog centra Vrhbosanske nadbiskupije, Katoličke tiskovne agencije i BHRT-a. Medijske kuće koje žele posredovati ovaj događaj iz katedrale moći će materijale preuzeti s portala www.nedjelja.ba (uz obvezno navođenje izvora te potpis fotografa) i Katoličke tiskovne agencije.

To je odluka Vrhbosanske nadbiskupije kojom se želi izbjeći stvaranje gužve i narušavanje svetosti liturgijskog čina te samoga sakralnog prostora, a istovremeno se ne želi uskratiti bilo kojoj medijskoj kući praćenje svetih misa.

Isto tako sukladno smjernicama BK-a BiH o Liturgijskim slavljima i izravnim prijenosima smisao televizijskoga ili radijskoga prijenosa liturgijskoga slavlja iziskuje da slavlje bude uvijek u izravnome prijenosu. Stoga puštanje snimka sv. mise u nekom drugom terminu nije u skladu sa spomenutom uputom te bi takvu praksu trebalo izbjegavati.

Podsjećanja radi snimanje božićne poruke nadbiskupa Vukšića i konferencija za medije povodom blagdana Božića je u subotu, 23. prosinca u 11:00 u prostorijama Nadbiskupske rezidencije (Josipa Stadlera 13).

Hvala za dosadašnju suradnju te Vas ujedno molimo za razumijevanje i uvažavanje navedenih pravila te profesionalno medijsko izvještavanje.

 

Dražen Kustura,

predstojnik Ureda za odnose s javnošću

i glasnogovornik Vrhbosanske nadbiskupije