Skip to main content
Vlč. Bojan Ivešić novi generalni tajnik BK-a BiH

Vlč. Bojan Ivešić novi generalni tajnik BK-a BiH

Na 90. zasjedanju biskupa BK-a BiH u Banjoj Luci 16. i 17. srpnja svećenik Vrhbosanske nadbiskupije vlč. Bojan Ivešić izabran je za novog generalnog tajnika BK-a BiH na petogodišnji mandat.

Ujedno će biti i glavni urednik Katoličke tiskovne agencije, a službu će preuzeti do početka rujna 2024. od dosadašnjeg generalnog tajnika BK-a BiH mons. Ive Tomaševića, navedeno je u priopćenju s 90. zasjedanja BK-a BiH.

Vlč. Ivešić rođen je 17. ožujka 1990. u Zavidovićima, od roditelja Ivice i Marije rođ. Šimić. Osnovnu školu pohađao je u Žepču, kao i gimnaziju u KŠC Don Bosco. Filozofsko-teološki studij završio je na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Sarajevu. Red đakonata primio je 1. prosinca 2013. u Žepču, a za svećenika Vrhbosanske nadbiskupije zaređen je u sarajevskoj katedrali 29. lipnja 2014. Bio je župni vikar u katedralnoj župi, tajnik vrhbosanskog nadbiskupa, a od 2017. do 2024. boravio je na postdiplomskom studiju crkvene povijesti u Rimu gdje je magistrirao te kraju privodi doktorsku radnju.

D. K.