Skip to main content
Susret kardinala Puljića i šefa delegacije EU-a u BiH

Susret kardinala Puljića i šefa delegacije EU-a u BiH

U prostorijama Nadbiskupske rezidencije u Sarajevu u poslijepodnevnim satima 5. siječnja susreli su se vrhbosanski nadbiskup metropolita Vinko kard. Puljić i šef delegacije Europske Unije u BiH i njezin specijalni predstavnik za BiH Johann Sattler.

Gospodin Sattler najprije je kardinalu Vinku čestitao božićne blagdane te mu zahvalio što je u prethodnom razdoblju otkako je na čelu Vrhbosanske nadbiskupije bio graditelj mostova. Zatim su razmijenili mišljenja o aktualnom stanju u državi. Obojica su se složili kako je potrebno izgrađivati državu i društvo u kojoj će svi biti jednaki pred zakonom i imati jednaka prava te kako je nužno ispraviti greške koje su nastale s Daytonom. „Stvari se mogu kretati naprijed. Posao se može napraviti unatoč postojećem kompliciranom uređenju“, poručio je specijalni predstavnik EU-a za BiH. S njim se složio i kardinal Vinko poručivši: „Ovo treba biti zemlja svih njezinih građana i naroda.“

Zatim su progovorili i o aktualnoj migrantskoj krizi. Gospodin Sattler zahvalio je kardinalu Puljiću što je prije nekoliko dana digao glas te progovorio o ljudskom dostojanstvu koje zaslužuje svaki čovjek. Zaključili su da je to pitanje koje se tiče svih te kako je potrebno napraviti strukturu kako bi se taj problem riješio. Isto tako da je neophodno osigurati osnovne i humane uvjete za život migranata.

Susret je završen zajedničkim željama za zdravljem i blagoslovom u Novoj 2021.

D. K.