Skip to main content
Otvorene prijave za VI. akciju „72 sata bez kompromisa“

Otvorene prijave za VI. akciju „72 sata bez kompromisa“

Od 24. do 27. rujna, po šesti put, održat će se velika volonterska akcija „72 sata bez kompromisa“. Pozivaju se svi raspoloženi da budu dijelom iste i svoje vrijeme daruju beskompromisno.

Prije 10 godina u BiH započela je volonterska avantura 72 sata bez kompromisa koja je kroz pet volonterskih akcija okupila 4 000 mladih, a koji su tijekom trajanja akcija uspješno realizirali 420 projekata, te tako pružili pomoć više od 100 000 stanovnika diljem zemlje.

Riječ o volonterskoj aktivnosti koja je započela u Njemačkoj 1995., a koja ima za cilj mlade potaknuti na volontiranje i beskompromisno stavljanje sebe na raspolaganje drugima.

Ove godine, po šesti put, održat će se od 24. do 27. rujna, a na akciju se putem Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. – koji i na ovom projektu surađuje s Medijskim centrom Vrhbosanske nadbiskupije, mogu prijaviti svi zainteresirani koji žele raditi na promociji volonterskog rada. Mladi će volontirajući na najvećoj volonterskoj akciji u Vrhbosanskoj nadbiskupiji imati priliku pomoći potrebitima, osjećati se korisnima i odgovornima u svojim lokalnim zajednicama radeći na humanitarnim, ekološkim, kreativnim, duhovnim, edukativnim projektima.

Na akciju 72 sata bez kompromisa mladi se mogu prijaviti individualno ili kao dio volonterske skupine, dok će projektni tim Centra za mlade biti u komunikaciji sa župnicima, kapelanima, časnim sestrama, nastavnicima i voditeljima skupina oko prijave projekata.

Prijavni obrazac potrebno je online ispuniti i poslati na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. najkasnije do 13. rujna do ponoći, nakon čega će projektni tim sve prijavljene obavijestiti o daljnjim informacijama o akciji.

NCM se također stavlja na raspolaganje svim voditeljima skupina, župnicima, časnim sestrama, kapelanima, nastavnicima oko pomoći u kreiranju projekata na koje se mladi beskompromisno prijavljuju, što znači da informacije o tome što će mladi u njihovim zajednicama raditi ne trebaju dijeliti sa sudionicima. Tijekom trajanja akcije, djelatnici Centra, zajedno s timom MCVN-a i vršnjačkim edukatorima pridružit će se mladima na terenu kako bi im pomogli u realizaciji, medijski pratili njihov radi, ali i bili na raspolaganju za bilo koji vid podrške.

Važno je naglasiti da će se svi volonteri tijekom akcije morati pridržavati epidemioloških mjera prema preporukama kriznog stožera, što podrazumijeva i broj sudionika koji će raditi na prijavljenim projektima. Ako bude veći broj prijavljenih, potrebno je osmisliti i više projekata u župnim i lokalnim zajednicama kako bi svi imali podjednake mogućnosti za sudjelovanje u projektu.

72 sata bez kompromisa važan je projekt za mlade, te se iskreno nadamo da ćemo i u ovome izazovnom razdoblju uspjeti realizirati akciju, kako bismo pomogli potrebitima, ali kako bismo osigurali i priliku mladima da se ugodno i korisno osjećaju tijekom trajanja akcije, poštujući preporuke i mjere stožera“, poručili su organizatori volonterske akcije.

Individualni prijavni obrazac možete preuzeti ovdje.
Prijavni obrazac za skupinu volontera možete preuzeti ovdje.
Prijavni obrazac za projekt možete preuzeti ovdje.

Obrazac za projekt mogu ispuniti samo voditelji mladih, župnici, časne sestre, kapelani, profesori, nastavnici...

J.M./ J.P., KT