Skip to main content
Priopćenje za javnost: Kardinal Puljić i nadbiskup Vukšić negativni na koronavirus te su napustili Opću bolnicu

Priopćenje za javnost: Kardinal Puljić i nadbiskup Vukšić negativni na koronavirus te su napustili Opću bolnicu

Nadbiskupski ordinarijat vrhbosanski obavještava javnost da su vrhbosanski nadbiskup metropolita Vinko kardinal Puljić i nadbiskup koadjutor mons. Tomo Vukšić nakon ponovnog testiranja negativni na koronavirus te su u subotu, 12. prosinca u poslijepodnevnim satima napustili Opću bolnicu „Abdulah Nakaš“ u Sarajevu gdje su bili na liječenju.

Kardinal Puljić i mons. Vukšić osjećaju se dobro te oporavak nastavljaju u svojoj rezidenciji.

Po izlasku iz bolnice kardinal Vinko izrazio je zahvalnost osoblju Opće bolnice te svim vjernicima koji su ih pratili molitvom. "Obojica želimo zahvaliti tolikim dobrim dušama koje su izrazile solidarnost s nama u bolesti i molili za naše zdravlje. Te su molitve bile snaga na  putu borbe sa zarazom. Zatim želimo zahvaliti medicinskom osoblju na tom odjelu COVID-19, počevši od dr. Gavrankapetanovića, kao i cjelokupnom osoblju. Ne samo da su bili profesionalni nego humani i vrlo ljubazni. Divili smo se njihovoj strpljivosti s pacijentima. U prvi mah smo mislili da su takvi prema nama, a kasnije smo uvidjeli da su takvi prema svakom pacijentu. Bili smo zadivljeni i zahvalni. Prošavši kroz to iskustvo borbe sa zarazom korone, osjećamo potrebu ponovo naglasiti važnost opreza i odgovornosti čuvanja vlastitog i tuđeg zdravlja", poručio je vrhbosanski nadbiskup.

Vrhbosanska nadbiskupija ovom prigodom želi zahvaliti upravi, liječnicima i djelatnicima Opće bolnice „Abdulah Nakaš“ na profesionalnosti tijekom liječenja kardinala Puljića i mons. Vukšića, kao i svekolikoj javnosti na riječima podrške, porukama ohrabrenja te svim vjernicima na njihovim molitvama za zdravlje dvojice nadbiskupa.

Dražen Kustura,

Predstojnik Ureda za odnose s javnošću i glasnogovornik Vrhbosanske nadbiskupije