Skip to main content
Kardinal Puljić čestitao pravoslavcima Božić

Kardinal Puljić čestitao pravoslavcima Božić

Povodom nastupajućeg blagdana Božića, kojega kršćani koji koriste Julijanski kalendar proslavljaju 7. siječnja, vrhbosanski nadbiskup metropolita i predsjednik Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine Vinko kard. Puljić uputio je svoju čestitku. Istu je poslao mitropolitu dabrobosanskom Hrizostomu, bihaćko-petrovačkom episkopu Sergiju, zvorničko-tuzlanskom episkopu Fotiju, zahumsko-hercegovačkom vladiki Dimitriju te dekanu Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta u Foči protojereju-stavroforu Vladislavu Topaloviću.

Čestitku prenosimo u cijelosti:

„Primio sam vašu ljubaznu Božićnu čestitku s lijepim željama i porukom, kako za Božić tako i za Novu godinu 2021. nama katolicima. Hvala Vam na tim željama i čestitki. Kako uskoro isto Otajstvo Božića slavite zato uzvraćam čestitku za Božić sa željama da to slavlje donese radost i mir u srca ljudi i obitelji te među narodima.

Pred betlehemskim jaslicama zastaje svaka ljudska mudrost i znanje. Samo ponizna duša puna vjere i predanja u Božju svemoć, poput Marije, može prihvatiti i pokloniti se djetetu Isusu u jaslicama.

Vama osobno, kao  svim vjernicima,  svećenicima, te monasima i monahinjama izričem svoju Božićnu čestitku drevnim riječima:

MIR BOŽJI   - HRISTOS SE RODI !

ZAISTA SE RODI!

U novoj 2021. godini neka Vas prati u životu i radu uspjeh i Božji blagoslov.

Uz iskrenu čestitku upućujem i najiskrenije pozdrave u Gospodinu!“

                                                                                              Vinko kardinal Puljić

                                                                                   nadbiskup metropolit vrhbosanski