Kardinal Puljić pozvao na prekid sukoba u Svetoj Zemlji

Kardinal Puljić pozvao na prekid sukoba u Svetoj Zemlji

Povodom sukoba u Svetoj Zemlji koji su se intenzivirali u proteklim danima vrhbosanski nadbiskup metropolita uzoriti Vinko kard. Puljić uputio je poruku u kojoj poziva na prekid sukoba i rješavanje problema dijalogom. Istu donosimo u cijelosti:

S velikom tugom i zabrinutošću u proteklim danima pratim vijesti iz Svete Zemlje gdje se ponovno vode žestoki oružani sukobi između Palestinaca i Izraelaca. Toliki broj ranjenih i ubijenih, na poseban način djece, nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Svi mi koji smo preživjeli strahotu ratnih stradanja dobro znamo da u ratu u konačnici nema pobjednika te kako svi gube, da se oružjem problemi ne rješavaju nego kako se na taj način samo umnaža zlo. Otvoreni dijalog, put susreta i oprosta nemaju alternativu. Samo tako se ovo zlo može zaustaviti.

Molim svemogućeg Boga, stvoritelja svih ljudi, da odgovorni, s obje strane, te cijela međunarodna zajednica čim prije pronađu pravedno rješenje koje će zaustaviti stradanje nedužnih, osobito djece, kako bi na tom području počela izgradnja mira i međusobnog povjerenja.

Vinko kardinal Puljić,

vrhbosanski nadbiskup

predsjednik BK-a BiH

Vrhbosanska nadbiskupija
Kaptol 7, 71 000 Sarajevo, BiH

++387-33-208 878
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.