Skip to main content
Mons. Vukšić slavit će Zornice u sarajevskim župama

Mons. Vukšić slavit će Zornice u sarajevskim župama

Misu Zornicu u sarajevskoj katedrali Srca Isusova na blagdan Sv. Andrije u utorak, 30. studenoga predslavio je vrhbosanski nadbiskup koadjutor i apostolski administrator Vojnog ordinarijata u BiH mons. Tomo Vukšić.

S njim u koncelebraciji bilo je pet svećenika: katedralni župnik vlč. Oliver Jurišić, profesor na KBF-u vlč. Ivan Rako, duhovnik u VBS-u i profesor na KBF-u vlč. Milenko Krešić, odgojitelj u internatu KŠC-a Sv. Josip u Sarajevu vlč. Sandro Jurešić i vlč. Domagoj Matijević, tajnik nadbiskupa Vinka kard. Puljića.

Na početku misnog slavlja riječi pozdrava nadbiskupu Tomi uputio je župnik domaćin vlč. Jurišić te mu je zahvalio na njegovom dolasku i na slavlju svete mise s ovom župnom zajednicom.

U svome kratkom nagovoru mons. Vukšić pozvao je prisutne vjernike da ovo vrijeme došašća bude, ne samo vrijeme očekivanja Isusovog dolaska, nego i vrijeme osobnoga hoda ususret Gospodinu u svakodnevnom obraćenju i posvećivanju sebe i drugih kako bi susret s Isusom zaista bio duhovno plodan.

Na svetoj misi sudjelovali su brojni vjernici među kojima su se posebno isticali učenici KŠC-a Sv. Josip.

zornice sa

Njima su se pridružili, u privatnom obliku i bez službenoga protokola, i veleposlanik Republike Hrvatske u BiH Ivan Sabolić i ministar obrane RH Mario Banožić koji se nalazi u službenom posjetu u BiH.

Vrijedi spomenuti kako će mons. Vukšić kroz vrijeme došašća obići sve sarajevske župe u kojima će slaviti Zornice. Prva je na redu bila katedralna župa, a ostale su prema sljedećem rasporedu:

01. prosinca  – župa Marijin Dvor u 07:00

02. prosinca - župa Grbavica u 06:30

03. prosinca - župa Novo Sarajevo u 06:30

06. prosinca - župa Novi Grad u 06:30

07. prosinca - župa Dobrinja u 07:00

10. prosinca - župa Stup u 07:00

11. prosinca - župa Briješće u 06:30

D. M., D. K., KT