Skip to main content
Kardinal Puljić čestitao Božić pravoslavnim episkopima i vjernicima

Kardinal Puljić čestitao Božić pravoslavnim episkopima i vjernicima

Povodom blagdana Božića kojega pravoslavci, koji koriste Julijanski kalendar, proslavljaju 7. siječnja vrhbosanski nadbiskup metropolita i predsjednik Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine uzoriti kardinal Vinko Puljić uputio je čestitku pravoslavnim episkopima i vjernicima.

Čestitku je poslao mitropolitu dabrobosanskom Hrizostomu, episkopu zvorničko-tuzlanskom Fotiju, vladiki zahumsko-hercegovačkom Dimitriju i episkopu bihaćko-petrovačkom Sergiju, ali i dekanu Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta u Foči protojeru-stavroforu dr. Vladislavu Topaloviću.

U njoj je najprije zahvalio episkopima i dekanu na čestitkama koje su oni uputili kardinalu Puljiću i katolicima u Bosni i Hercegovini prigodom proslave katoličkog Božića te je istaknuo kako je ta svetkovina prigoda da se donese radost i mir u srca ljudi, obitelji i među narodima.

„Pred betlehemskim jaslicama zastaje svaka ljudska mudrost i znanje. Samo ponizna duša puna vjere i predanja u Božju svemoć, poput Marije, može prihvatiti i pokloniti se djetetu Isusu u jaslicama. Vama osobno, kao  svim vjernicima,  svećenicima, te monasima i monahinjama izričem svoju božićnu čestitku drevnim riječima: 'Mir Božji – Hristos se rodi! Zaista se rodi!'“, napisao je kardinal Puljić uz poruku: „U Novoj 2022. godini neka Vas prati u životu i radu uspjeh i blagoslov Božji.“

D. K.