Skip to main content
Započela dekanatska zasjedanja u Vrhbosanskom ordinarijatu

Započela dekanatska zasjedanja u Vrhbosanskom ordinarijatu

U prostorijama Ordinarijata vrhbosanskoga u ponedjeljak, 7. veljače s početkom u 10:00 održano je dekanatsko zasjedanje svećenika Sarajevskog dekanata. 

Na sjednici kojom je predsjedao nadbiskup vrhbosanski mons. Tomo Vukšić, sudjelovali su članovi ordinarijata: generalni vikar VN-a mons. Slađan Ćosić, fojnički arhiđakon mons. Ante Meštrović, kancelar VN-a preč. Mladen Kalfić, ekonom VN-a preč. Vladimir Pranjić, glasnogovornik VN-a i župnik u Novom Sarajevu vlč. Dražen Kustura te sudski vikar fra Šimo Ivelj i devet svećenika koji djeluju u dekanatu: dekan mons. Anto Ćosić, stupski župnik vlč. Miroslav Ćavar, župnik u Novom Gradu vlč. Željko Vlajić, župnik na Palama vlč. Fabijan Stanušić, župnik u Vogošći preč. Michele Capasso, župnik na Dobrinji fra Danijel Rajić, župnik u Goraždu vlč. Josip Tadić, katedralni župnik vlč. Oliver Jurišić te župni vikar u Vogošći vlč. Ante Ljulj.

dekanatska 1

Zbog opravdanih razloga susretu nisu nazočili župnici: iz Briješća vlč. Josip Vajdner, iz Tarčina mons. Željko Čuturić, s Grbavice p. Ante Topić i iz Čemernog vlč. Ivo Jezidžić.

Sam susret se odvijao u dva dijela. U prvom su župnici iznijeli svoje viđenje župnih zajednica kojima su na čelu te su progovorili o izazovima i poteškoćama s kojima se svakodnevno susreću. 

dekanatska 4

U drugom dijelu članovi generalni i sudski vikar, kancelar, ekonom i glasnogovornik nadbiskupije svaki iz svoga kuta iznijeli su neke opaske koje smatraju važnima glede bolje komunikacije između središnjih institucija i svećenika na terenu.

dekanatska3

S dekanatskim zasjedanjem svećenika Sarajevskog dekanata započeo je niz sjedinca koje će se održavati u Ordinarijatu vrhbosanskom na kojima će sudjelovati župnici iz svih 13 dekanata Vrhbosanske nadbiskupije i to po sljedećem rasporedu:

utorak, 8. veljače - Kreševski dekanat

srijeda, 9. veljače - Sutješki dekanat

četvrtak, 10. veljače - Ramski dekanat

petak, 11. veljače - Tuzlanski dekanat

subota, 12. veljače - Brčanski dekanat

ponedjeljak, 21. veljače - Žepački dekanat

utorak, 22. veljače - Doborski dekanat

srijeda, 23. veljače - Travnički dekanat

četvrtak, 24. veljače - Bugojanski dekanat

petak, 25. veljače - Šamački dekanat

subota, 26. veljače - Usorski dekanat

ponedjeljak, 28. veljače - Derventski dekanat

D. K.